Het ontstaan van Vishandel Gerrits & de Boer

Het oorspronkelijke bedrijf is omstreeks 1930 opgericht door Tieme Gerrits. De eerste inschrijving bij de Kamer van Koophandel dateert van 1940. Tieme Gerrits had toen niet meer dan een transportfiets met een grote mand waarmee hij op pad ging. Tieme Gerrits heeft dit jarenlang op deze manier gedaan. Net na de oorlog is hij op de zaterdagmarkt in Steenwijk komen te staan. 

In 1971 zijn vervolgens Tieme met zoon Bennie Gerrits begonnen met een standplaats aan de Petersteeg in Giethoorn. Aanvankelijk alleen met paling, later ook met haring. In 1981 is Tieme overleden. In 1982 is ook dochter Dini gaan helpen met de vis. En vanaf toen is er ook vis gebakken. Tot dan toe was het vooral een seizoensgebeuren, totdat in 1995, Berry de Boer (zoon van Dini, kleinzoon van Tieme) bij de zaak kwam. Er kwam een standplaats in Meppel, bij de Albert Heijn. Nu werd er het hele jaar in vis gehandeld.

In 1996 werd besloten een viswinkel in Giethoorn te beginnen. Rond deze tijd is Bennie Gerrits ook gestopt met de markt in Steenwijk. Op vrijdag 5 juli 1996 is de viswinkel aan de Dominee T.O. Hylkemaweg 12 te Giethoorn geopend. Naast de standplaats in Meppel en de standplaats aan de Petersteeg (hoogseizoen) was er nu ook de winkel aan de Hylkemaweg.

In 2001 is er ook een standplaats in Nijeveen bijgekomen. Hier staan we iedere zaterdag tegenover de Coop aan de dorpsstraat.

De drukte bij de winkel nam steeds meer toe en rond 2007 is besloten de standplaats aan de Petersteeg van de hand te doen.

In 2012 hebben we besloten de standplaats bij de Albert Hein te Meppel over te dragen aan een werknemer welke voor zichzelf is begonnen.